Egyedül már nem megy? Segítünk…

szánj időt magadra és válaszolj

Egyedül már nem megy?

Egy vállalkozás indulásakor teljesen természetes, hogy mindent te magad csinálsz. Ez így normális. Te vagy az ügyvezető, a tulajdonos, a pénzügyes, az értékesítő, a beszerző, a marketinges, sőt még az asszisztens is.

Hogyan is engedhetnél meg magadnak egy alkalmazottat, amikor még szinte bevételed sincsen?! Hosszú, átdolgozott éjszakák, folyamatos ötletelés, tervezés és újratervezés… Ez jellemzi a kezdeti időszakot. Aztán jönnek az első hivatalos megbeszélések, a pozitív visszajelzések, sikerélmények és az első megrendelés… Emlékszel még a legelső megrendelésedre, az első számlára, amit kiállítottál? Ugye, milyen fantasztikus érzés? Nos, ezek adják a lendületet a folytatáshoz. Hogy továbbra is éjt-nappallá téve dolgozz, hogy elérd a vevőket, hogy kielégítsd a különleges kéréseiket, hogy fejlődj, hogy növekedj. Aztán eljön a pont, amikor már egyedül nem megy. Mit tehetsz ilyenkor?

Mielőtt elhamarkodott döntést hoznál, jól gondold végig, hogyan tovább.

Tedd fel a következő 3 kérdést magadnak:

1. Milyen munkatevékenységeket végzel szívesen a vállalkozásodban?
Sorold fel pontról-pontra, pl.
– ügyfelek hívása, –
– találkozók megbeszélése,
– termék/szolgáltatás fejlesztése
– szakmai cikkek megírása

2. Milyen feladatokat nem végzel szívesen?

Ide is írd össze felsorolásszerűen a tevékenységeket, pl.
– számlák kiállítása,
– adatbázisok készítése,
– cikkek beidőzítése a közösségi média felületeken,
– archiválás, iratrendezés

3. Milyen feladatokat halogatsz folyton?

Mindent írj le, amit az utóbbi időben legalább 2-3 napon keresztül minden nap felírtál, – vagy gondolatban beterveztél az aznapi teendőid közé -, aztán mégis másnapra halasztottad. pl.
– dokumentumok rendszerezése,
– e-mailek feldolgozása,
– termékfejlesztéshez szükséges háttérmunkák előkészítése
– piackutatás

Miért fontos ezeknek a kérdéseknek a pontos megválaszolása? Hogy tudd, kire van szükséged, ki az aki a 2. és 3. pontban felsorolt feladatok elvégzésében a segítségedre lehet. Mert egyedül nem fogod győzni sokáig. Ideig-óráig lehet, de hosszú távon nem kivitelezhető. Szánj most pár percet arra, hogy elgondolkozol a fenti 3 kérdésen, és kialakul egy kép benned arról, hogy valójában mit is szeretnél. A többi pedig jönni fog magától. Ha elakadtál, vagy nem vagy biztos a dolgodban, írj nekünk, és örömmel segítünk.

Ha hasznosnak találtad a bejegyzésünket, kövesd az oldalunkat, hozunk még további hasznos tartalmakat.