Sunset

10 lenyűgöző iroda a kertben. Te melyiket választanád?

Ha elképzeled álmaid irodáját, milyen helyen látod magad munka közben? Szeretnél válogatni a különlegesebbnél-különlegesebb irodai lehetőségek közül? Hoztam neked pár lélegzetelállító példát, hátha megtalálod álmaid irodáját.

Amióta asszisztensként dolgozom, egyre inkább fontos, hogy mindig rendben tartsam az irataimat, hogy mindent azonnal megtalálják és legyen benne rendszer. A napokban azon gondolkodtam, hogy hogyan rendezzük át a lakást úgy, hogy mindenkinek és mindennek meglegyen a legideálisabb helye. Biztosan benned is felmerült már ez a kérdés korábban.

Akárhogy osztottam, szoroztam, rájöttem, hogy én az irodámmal előbb-utóbb “házon kívülre” kerülök. 🙂 Ekkor fedeztem fel olyan kerti irodai lehetőségeket, un. Garden office-okat, amelyek megoldást nyújthatnának a felvetett kérdésemre. A lehetőségek pedig azonnal lenyűgöztek.

Összegyűjtöttem nektek ebből párat. Ideális, kényelmes, praktikus, modern megoldások. Már csak azt kellene eldönteni, hogy ki melyiket válassza. 🙂 Nektek, melyik tetszik a legjobban? Nézzétek meg őket! Kíváncsi vagyok a véleményetekre.

1. A nyugalom szigete a kert végében
forrás: http://www.inspiredhomeideas.com
forrás: http://www.inspiredhomeideas.com

Csend, nyugalom, lágy szellők suhogása, madarak csiripelése. Ideális helyszín az elmélkedésre, ötletelésre, hatékony munkavégzésre.

2. Modern iroda egy kis kényelemmel fűszerezve
forrás: http://initstudios.co.uk/
forrás: http://initstudios.co.uk/

Ki ne szeretne egy ilyen modern, felszerelt, kényelmes “irodában” dolgozni? Én azonnal lecserélem a kis irodai sarkomat erre a kerti irodára.

3. Fő a letisztultság
http://www.ukgardenoffices.co.uk/
http://www.ukgardenoffices.co.uk/

Rend, tisztaság, letisztultság. Semmi fölösleges kacat, vagy zavaró tényező, csak a legszükségesebb dolgok. Itt lehet igazán koncentrálni és csak az aktuális projektre figyelni.

4. Egyedi formák bűvöletében
forrás: http://www.ukgardenoffices.co.uk/
forrás: http://www.ukgardenoffices.co.uk/

Ugye, el tudod képzelni magad, ahogy ott bent dolgozol, és ha bárki keres téged, boldogan mutatod be neki az irodádat? Én így tennék. Pont passzolna is ez a forma a kertünkhöz. Különleges kialakítás, nagyszerű tervezés. Én még oda képzelem a kényelmes kanapét is az iroda elé a teraszra.

5. Beolvadva a környezetbe
forrás: http://www.contemporarygardenrooms.co.uk
forrás: http://www.contemporarygardenrooms.co.uk

Az alkotás, elmélkedés, ötletelés legideálisabb helyszíne. Kihasználva a környezet adta szépségeket, itt minden adott a fejlődésre. Bármikor szívesen szerveznék ide egy tárgyalást, ötletelést, felemelő beszélgetést a partnerekkel, kollégákkal. Itt hihetetlenül inspiráló lenne a munka.

6. Luxus 4 m2-en
forrás: http://www.prefabfan.com/
forrás: http://www.prefabfan.com/

A technika zseniális lehetőségei. Egy aprócska kabin, melyben minden adott a hatékony és eredményes munkavégzéshez. Ha bárki zavarna, csak magunkra húzzuk az ajtót, és teljesen elzárva a külvilágtól foglalkozhatunk azzal, amivel igazán szeretnénk: a munkánkkal.

7. Otthonos környezetben
forrás: http://www.homelodge.co.uk/
forrás: http://www.homelodge.co.uk/

Ha bizalmi kapcsolatot építesz ki a partnereiddel, ügyfeleiddel, akár a személyes teredbe is beengeded. Ide bármikor elhívhatod. Otthonos környezetben, barátságos hangulatban dolgozhattok a közös projekteken. Az épület lehetőséget kínál akár irodai sarok, tárgyalórész és irattár kialakítására is. Remek megoldás.

8. Modern egyszerűség
forrás: http://homeli.co.uk
forrás: http://homeli.co.uk

Lehetne ez akár egy tanulószoba is. Könyvek, polcok, számítógép. Minden megvan benne, amire szükség van a fejlődéshez, tanuláshoz, sikeres munkavégzéshez. Bármikor elfogadnám ezt az irodát a kertben.

9. Igényesség miniben
forrás: http://homeli.co.uk
forrás: http://homeli.co.uk

Egy kis helyen, sarokban, kert végében, vagy a ház oldalában is könnyedén elhelyezhető aprócska világ. Nem hiányzik belőle semmi. Innen irányíthatsz egy online birodalmat is akár. Határ a csillagos ég. Megyek és rögtön magamra is húzom a kabin ajtaját.

Szinte bármelyik irodát szívesen elfogadnám. Gondolkodás nélkül átadnám valamelyik családtagomnak a mostani helyemet, ha cserébe egy ilyen kerti irodával lephetném meg magam. Te is így vagy ezzel?
Zseniális megoldások, amikor otthonról dolgozol, és túl kicsi a lakás, vagy egyszerűen csak nem szeretnéd a munkát a családi élettel összekeverni.