Hogyan tudunk együttműködni?

 

Hogyan tudunk együttHa most először kattintasz az oldalunkra, ezt a bejegyzést mindenképp olvasd el. Azt tapasztaltuk, hogy sok kérdés fogalmazódik meg azokban, akik először járnak a honlapunkon.
Mi, az Asszisztensed.com-nál virtuális asszisztens szolgáltatásokat kínálunk kis és magánvállalkozások számára. Ha most találtál ránk, rövid bemutatkozásunkat itt találod:
Kinek tudunk segíteni?
Azt tapasztaltuk, hogy kétféle megközelítéssel fordulnak hozzánk.
1. Ha a cégtulajdonos pontosan tudja, hogy milyen segítségre van szüksége.

2. Ha a tulajdonos érzi, hogy változtatásra van szüksége. Túl sok a munka, túl kevés az idő, valamiért nem fejlődnek a dolgok. Még nem tudja pontosan, mit is szeretne, csak azt tudja, hogy a jelenlegi működés nem kielégítő.

Hogyan tudunk segíteni?
1. Ha pontosan tudod, miben tudunk segíteni, egyszerűen csak küldd el nekünk együttműködési szándékodat. Egyeztetjük a részleteket, elkészítjük a próbamunkát, és az elfogadott “minta” alapján kikalkuláljuk az árat, ami mindkettőnk számára elfogadható.
Szolgáltatásainkról, értékajánlatainkról tájékoztatót itt találsz: http://asszisztensed.com/szolgaltatasaink
2. Ha még nem tudod igazából, hogy milyen támogatásra van szükséged, de szolgáltatásainkkal felkeltettük figyelmedet, küldd el nekünk érdeklődési szándékodat. Egyeztetünk egy időpontot, és egy beszélgetés keretében közösen átnézzük a teendőket, a halogatott feladatokat és a döcögősebb tevékenységeket.
A megbeszélés után javaslatokat teszünk a munka gördülékenyebb, hatékonyabb elvégzésére. A legsürgetőbb, legfontosabb munkákból próbamunkát készítünk, és a “minták” elfogadása után, árat kalkulálunk és megállapodunk.
Együttműködésünket minden esetben a Titoktartási és a Megbízási szerződés aláírásával kezdjük. A cég érdekeit szem előtt tartva, hosszú távú együttműködésre törekszünk. Te foglalkozz a céged sikerével és fejlődésével, mi pedig addig zökkenőmentesen elvégezzük a háttérmunkát!
Zsuzsi és Kata