Rólunk

Üdvözlünk az oldalon!

Sohan Zsuzsi és Imre-Szabó Kata vagyunk. Az asszisztensed.com csapata.

Mit tudhatsz rólunk?

Sohan Zsuzsi vagyok , zsuzsi_kicsiaz asszisztensed.com egyik alapítója. 2012-ben csöppentem az online világba, de rögtön el is merültem benne (jó értelemben). Minden előképzettség és tudás nélkül létrehoztam egy jól működő weboldalt és webáruházat, amit azóta el is adtam. Rengeteget tanultam ezen időszak alatt. Konferenciákra jártam, online tanfolyamokon vettem részt, szakmai könyveket vásároltam és olvastam, a lehető legtöbb dolgot rögtön ki is próbáltam élesben, a saját honlapomon, webáruházamban, hogy igazi tapasztalatokkal gazdagodjam. Azóta egy másik webáruházat is csináltam, ő is hamarosan eladósorba kerül.  🙂

Addig is folyamatosan tanulok, hogy naprakész legyek a legújabb trendekkel, ezáltal segítve a te munkádat, vállalkozásod fejlődését.

Most az asszisztensed.com a szívem csücske, amit a legjobb tudásom szerint csinálok Katával, akinek a bemutatkozását lentebb olvashatod.

Imre-Szabó Kata vagyok, kata_kicsiaz asszisztensed.com másik alapító tagja. 2013 elején indítottam el az első blogomat. Az első bátortalan lépés után óriási lendülettel vágtam bele az ismeretlenbe. Az online világ új ajtókat nyitott meg számomra. Folyamatos tanulási vágy élt bennem az új dolgok megismerése és elsajátítása iránt. A tanulás számomra szenvedéllyé vált, és ezt a lángot akartam mindenki másban felébreszteni.

Idővel rájöttem, hogy sokkal többet segíthetek másoknak, ha olyan dolgokat végzek el helyettük, amiket ők nem akarnak, nem tudnak elvégezni vagy egyszerűen csak nincs rá idejük. Így csatlakoztam Zsuzsihoz, és együtt indítottuk el online asszisztensi szolgáltatásainkat. A segítségünkkel  több idejük marad arra, amiben igazán jók, amit örömmel elvégeznek, és ami hozzájárul cégük, vállalkozásuk sikeréhez.
Azért a tanulásról, fejlődésről sem mondtam le. 😉

4 éve vágtunk bele az első blog első bejegyzésének megírásába. Azóta folyamatosan ismerkedünk a legújabb rendszerekkel, programokkal. Szeretjük a háttérmunkákat tökéletesíteni, precízen készre dolgozni.

Saját blogjaink, honlapjaink szerkesztése közben tapasztaltuk meg, melyek azok a munkák, amiket mindig halogatunk, amiket “majd” megcsinálunk, amiket “bárcsak valaki megcsinálna helyettünk”. Ugye, neked is ismerős ez a helyzet? 🙂

Nos, jó hírem van. Ezek a “mumusok” is megszelídíthető tevékenységek. Korábban előfordultak nálunk is olyan munkák, amiket 2-3 hétig halogattunk. Ma már tudjuk, hogyan kell ezeket kezelni, és tudatos odafigyeléssel teljesen kiküszöbölni.  Ma  már nincsenek halogatott munkáink. Ha el kell végezni, belevágunk, teljesen rákoncentrálunk és egyszerűen elvégezzük azt, amit korábban 3 hétig csak halogattunk. Ugye, milyen egyszerű? Mi lenne, ha többé neked sem lennének halogatott munkáid?

Mire gondolunk pontosan? Miben tudunk segíteni?

  • személyi asszisztencia (naptárok kezelése, események, programok, időpontok egyeztetése, emlékeztetők készítése, e-mailek kezelése, számlázás…)
  • közösségi média tevékenységek (hírlevelek, blogbejegyzések, FB posztok időzítése)
  • honlappal kapcsolatos tevékenységek: (weboldal karbantartás (pl. SEO beállítások, cikkek frissítése)
  • webáruház karbantartás (pl. státusz beállítások frissítése)
  • webshopok adatfeltöltése
  • adatok rögzítése, rendszerezése

Miért jó ez neked?

  • ránk bízod azokat a dolgokat, amiket folyamatosan halogatsz, mi pedig a kért határidőre teljesítjük
  • segítő kezet nyújtunk, és levesszük a válladról a “meg kéne csinálni” gondolatok frusztráló érzésének terhét
  • több időd marad azokra a feladatokra, amiben igazán jó vagy
  • több időd marad a tervezésre, a kapcsolataid építésére

Mi lenne, ha kipróbálnád, milyen felszabadító érzés, azzal foglalkozni, amiben igazán tehetséges vagy?

Írd meg, miben tudunk segíteni, kérj próbamunkát, és ha tetszik, élvezd az életet a “mumusok” nélkül.

Sohan Zsuzsi és Imre-Szabó Kata